Website laten maken vanaf € 299,-
Website laten maken vanaf € 299,-

Handig CMS

Het meest gebruikte en flexibele CMS

Wij maken gebruik van het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Hiermee kun je zelf op een eenvoudige wijze de inhoud (content) van je website wijzigen en aanvullen zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Daarom spreken we van een handig CMS.

Doordat WordPress ondersteuning heeft voor Templates, Plug-ins en Widgets is dit systeem voor elk doel en design in te zetten.

Templates

Een template, ook wel thema, zorgt voor het uiterlijk (layout en stijl) van de website. Wij kiezen samen met jou het template dat het beste bij je past. Daarna passen we dit template aan jouw stijl aan in een subthema. Door gebruik te maken van een subthema kun je het template updaten zonder de wijzigingen kwijt te raken.

Plug-ins

Met een plug-in kan er extra functionaliteit toegevoegd worden aan het CMS. Doordat WordPress wereldwijd zeer populair is, zijn er duizenden plug-ins beschikbaar. Hierdoor kan nagenoeg elke wens ingevuld worden. Standaard leveren we al de meest handige plug-ins mee bij je website. Dit is uiteraard uit te breiden indien dat nodig mocht zijn.

Widgets

Door middel van Widgets kun je snel (drag and drop) bepaalde functionaliteiten plaatsen op daarvoor bedoelde plekken. Standaard zijn de zijbalk en de footer van de website hier geschikt voor. In overleg kunnen we ook andere plekken op je website hier geschikt voor maken. Voorbeelden van Widgets zijn een zoekformulier of een menu.

Wat je allemaal kunt doen met een handig CMS

Standaard bevat het CMS al erg veel functionaliteiten. We sommen hieronder alleen de functies op die over de inhoud gaan. Dat is toch het belangrijkste om te weten wanneer je een eigen website wilt gaan onderhouden.

 • Workflow: Voordat je een bericht of pagina publiceert kun je deze in concept opslaan. Een concept kun je op je website keuren.
 • Multimedia: Het is eenvoudig om afbeeldingen, video’s, muziek en documenten aan de inhoud toe te voegen.
 • Afleidingsvrije modus: Schrijf de inhoud zonder afgeleid te worden. Deze modus haalt alle onbelangrijke functionaliteiten even weg, zodat je niet afgeleid wordt.
 • Revisies: Het CMS bewaart vorige versies van berichten voor je. Een foutje gemaakt? Ga eenvoudig terug naar de vorige versie. O ja, als je aan het typen bent wordt er regelmatig een back-up voor je gemaakt!
 • Inroosteren: Je kunt concept berichten inroosteren zodat ze op het gewenste tijdstip gepubliceerd worden. Werk dus vooruit!
 • Mobiel: Je kunt je website ook beheren vanaf je telefoon of tablet. Er zijn Apps in de diverse stores aanwezig. Je kunt zelfs een bericht op je website plaatsen door deze te e-mailen!
 • Zichtbaarheid: Bepaal per bericht wie deze kan zien: iedereen, alleen de schrijver of afgeschermd door een wachtwoord.
 • Bericht opknippen: Heb je een erg lang bericht waardoor bezoekers oneindig moeten scrollen? Verdeel het bericht over meerdere pagina’s.

Welke functies je standaard krijgt

Buiten de functies die standaard al in het CMS zitten zijn er een aantal plug-ins die voor iedereen handig zijn. Onderstaande functionaliteiten voegen we standaard toe. Daarnaast bepalen we per website welke extra functies je nodig bent.

 • Contactformulier: Maak contactformulieren aan zodat je bezoekers je snel en eenvoudig een berichtje kunnen sturen.
 • Google Analytics: Verbind je website met de Google Analytics dienst. Zo kun je bijhouden hoe goed je website het doet.
 • SEO: Hulp voor het leesbaar schrijven van content. Tevens controleren hoe goed de inhoud scoort op een zoekwoord.
 • Invisible reCAPTCHA: Beveilig alle contact-, reactie- en inlogformulieren tegen automatisch invullen.

Ook een handig CMS?

website-laten-maken-offerte-aanvragenWil je ook zelf je website kunnen bijhouden door middel van een handig CMS? Op onze website offerte pagina kun je prima doorgeven wat je wensen zijn. Je krijgt snel een vrijblijvende offerte per email toegestuurd zodat ook jij snel kunt beschikken over een handig CMS!