Website laten maken vanaf € 299,-
Website laten maken vanaf € 299,-

Responsive design

Responsive design: goede weergave op PC, tablet en telefoon

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van mobiele apparaten zoals tablets en telefoons om websites te bekijken. Je moet er niet aan denken dat je bezoekers constant het scherm moeten vergroten om iets te kunnen lezen. Ook het scrollen van links naar rechts is niet fijn op deze apparaten. Daarom gebruiken we tegenwoordig alleen nog templates die zijn opgemaakt met een responsive design.

Responsive design

Een Responsive design zorgt ervoor dat de website zich aanpast aan de omgeving waarin hij wordt getoond. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van o.a. flexibele grids en media queries.

Flexibele grids

En daarnaast ook flexibele afbeeldingen. De grids kun je zien als een vlak op je website. Wanneer de grid en de afbeeldingen flexibel zijn, worden deze automatisch anders geplaatst en geschaald op kleine schermen.

Media queries

Met media queries in de templates kan de layout en de stijl van de website aangepast worden aan het formaat van het scherm. Daarmee kunnen we dus bijvoorbeeld een aangepast menu tonen op kleine schermen.

Betere zoekresultaten

Tegenwoordig kijken zoekmachines niet alleen meer naar de teksten van een website. Ze kunnen zelfs bepalen of een website ook goed te bekijken is op een mobiel apparaat. Zo kan het dus zijn dat een responsive website hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer er gezocht wordt op bijvoorbeeld een telefoon. Zie ook dit Google Blog. Dus, buiten dat je natuurlijk wilt dat je bezoekers je website goed kunnen zien, heeft responsive design ook het voordeel van meer bezoekers via de zoekmachines.

Ook een website met responsive design?

website-laten-maken-offerte-aanvragenWil je ook zelf ook een website met een responsive design? Op onze website offerte pagina kun je prima doorgeven wat je wensen zijn. Je krijgt snel een vrijblijvende offerte per email toegestuurd zodat ook jij snel kunt beschikken over een website met een goede weergave op PC, tablet en telefoon!