Website laten maken vanaf € 299,-
Website laten maken vanaf € 299,-

Veel gestelde vragen

Vragen over hosting en domeinregistratie

Verzorgen jullie zelf hosting?

Ja, dat kun je bij ons afnemen. We hebben eigen servers in verschillende data centra. Voor informatie kun je hier terecht: hosting pakketten

Moet ik de hosting bij jullie afnemen?

Nee hoor, je website kan bij een hoster naar keuze staan. Zolang je hostingpakket maar aan een aantal voorwaarden voldoet. We kunnen dit snel bepalen wanneer we de website voor je gaan bouwen.

Wat is het voordeel van jullie hosting?

Wanneer je website bij ons gehost wordt kunnen we sneller problemen voor je oplossen. We zijn dan geen contact met een andere partij nodig. Verder hebben we een aantal beveiligingsopties ingebouwd die je website veiliger maken.

Ik heb een lang lopende domeinregistratie, kunnen jullie die gebruiken?

Ja, in de meeste gevallen kun je de domeinregistratie bij je huidige registrar laten staan. We linken deze dan aan je website. Als je ook al hosting hebt zou je die ook kunnen blijven gebruiken. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat we de domeinnaam wel verhuizen en de einddatum mee kunnen nemen.

Kunnen jullie een domeinnaam registreren?

Zeker, wij kunnen in principe alle domeinnamen registreren. Er zit nogal een verschil in prijzen bij de verschillende extensies. Geef bij je offerte aanvraag aan welke domeinnaam je wenst. Je weet dan direct wat de kosten zijn.

Vragen over het CMS

Kan ik zelf mijn website bijhouden?

Ja! Het is zeer eenvoudig om de inhoud van de website bij te houden. Dus: nieuwsberichten en nieuwe pagina’s maken. Menu’s, teksten, afbeelding, links aanpassen en toevoegen, etc. Kijk voor alle opties hier: Handig CMS.

Welk CMS systeem gebruiken jullie?

Wij maken zowel de websites als de webwinkels op basis van WordPress. Dit is het meest gebruikte CMS systeem en dat is niet zomaar. Het is ook mogelijk om een webwinkel te laten maken op basis van Magento. Dat is wel een stuk duurder.

Als het mij niet lukt, kunnen jullie dan helpen?

Jazeker! Je kunt ons altijd even een mailtje sturen of bellen. De eerste 30 dagen nadat je website is opgeleverd rekenen we daar geen kosten voor. Daarna rekenen we het uurtarief van €44,- inclusief BTW.

Is het CMS veilig?

Laten we duidelijk zijn: ELKE website kan gehackt worden. Wij doen er echter alles aan om je website zo veilig als mogelijk te maken. Lees de pagina over veiligheid voor meer informatie.

Vragen over het ontwerp

Ontwerpen jullie ook voor mobiele apparaten?

Ja. Tegenwoordig worden websites steeds vaker via een tablet of telefoon bekeken. Het is dus belangrijk dat je website daar goed op te bekijken is. We maken gebruik van responsive templates. Dat betekent dat de lay-out zich aanpast aan het formaat van het scherm.

Hoe kies ik een lay-out voor mijn website?

In de lay-out wordt bepaald welke onderdelen (zoals een menu, een logo, de inhoud, etc.) op welke plek komt te staan. Je kunt voor ideeën kijken in ons portfolio, maar je kunt ook gewoon websites op internet bekijken om een lay-out te kiezen. In principe kunnen we elke lay-out maken.

Gebruiken jullie mijn huisstijl?

Jazeker, je website moet natuurlijk aan je huisstijl voldoen. We ontvangen graag je huisstijl en logo zodat we de website daarmee kunnen personaliseren.

Kunnen jullie een logo maken?

Nee, logo’s maken wij niet meer. Er zijn tegenwoordig betere en goedkopere opties daarvoor.

Kunnen jullie een huisstijl maken?

Nee helaas, wij ontwerpen geen complete huisstijlen.

Vragen over zoekmachines en statistieken

Melden jullie mijn website aan bij zoekmachines?

Ja, elke website die we opleveren melden we sowieso aan bij Google. Wanneer je een Google account hebt kunnen we er ook voor zorgen dat er automatisch een index naar Google wordt gestuurd. Wanneer je iets wijzigt op de website wordt dit dan direct bij Google gemeld.

Wordt mijn website goed gevonden?

Wij stellen het CMS zoekmachine vriendelijk in. Dat betekent dat je website goed geïndexeerd kan worden door zoekmachines. Hoe hoog je scoort is vervolgens sterk afhankelijk van meerdere factoren. Wij hebben gemerkt dat vooral een goede, unieke inhoud het beste scoort. Om je hierbij te helpen installeren we een module in het CMS die je helpt met de inhoud (leesbaarheid en zoekwoorden). De daadwerkelijke inhoud (wat vertel je de bezoekers) verzorg je zelf. Zorg dat dit unieke informatie is waar je bezoekers naar op zoek zijn.

Verzorgen jullie ook reclame campagnes?

Nee, we kunnen je niet helpen met reclame campagnes in bijvoorbeeld Google AdWords.

Hoe kan ik zien hoeveel bezoekers ik heb?

Wanneer je website op onze hosting staat kun je binnen het Admin Panel van de hosting de statistieken van je website bekijken (andere hosters hebben dit in de meeste gevallen ook). Het is ook mogelijk om je website te (laten) koppelen aan je Google Analytics account.

Vragen over onze werkwijze

Welke stappen moeten genomen worden?

Voordat we van start gaan doorlopen we de volgende stappen:  • Vraag een offerte aan.

  • Binnen korte tijd ontvang je een aanbieding. Als je akkoord gaat kun je ons dat via email of telefoon laten weten.

  • We sturen je een vragenlijst. Hiermee heb je een checklist voor alles wat je zelf moet regelen of aan ons moet doorgeven.

  • Indien van toepassing maken we de hosting voor elkaar.

  • Zodra we jouw gegevens hebben ontvangen beginnen we te bouwen. Na ongeveer een week hebben we een concept voor je klaar staan. Deze kun je bekijken en beoordelen.

  • Na jouw terugkoppeling plaatsen we de puntjes op de i en zetten je website online.


Mijn website is online. Kan ik nog wat aan laten passen?

Natuurlijk. Het kan altijd zijn dat je toch nog iets aangepast wilt hebben. De eerste maand nadat je website online staat doen we kleine wijzigingen zelfs gratis. Als je extra functionaliteiten wilt of je wilt iets aan laten passen na een maand dan doen we je een gepaste aanbieding.

Waar kan ik terecht als ik vragen over het CMS heb?

Je kunt altijd een email sturen naar support@lissyl.nl. Verder zijn wij elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur via +31(0)84-8683440.

Wat moet ik doen als mijn website niet bereikbaar is?

Wanneer je website niet bereikbaar is kan dat meerdere oorzaken hebben. Wanneer de oorzaak bij één van onze servers ligt is de kans groot dat er al aan gewerkt wordt. We worden namelijk gealarmeerd wanneer er iets uitvalt. In dat geval zal je website weer snel online zijn. Stuur in ieder geval even een email naar support@lissyl.nl of bel even naar +31(0)84-8683440 (ma-vrij 09.00-17.00). We kunnen dan voor je kijken wat er aan de hand is en het probleem voor je oplossen.

Financiële vragen

Kost een website echt maar €180,- ?

Ja! De meeste websites maken we voor €180,- inclusief BTW. Je krijgt dan een complete website met CMS. Hierin worden standaard een aantal modules geïnstalleerd wanneer die voor jouw wensen nodig zijn. Mocht het zo zijn dat we voor jouw wensen geen geschikte module hebben dan geven we dat direct aan op je offerte. Je website krijgt bovendien standaard een responsive template die aangepast wordt aan jouw huisstijl.

Kost een webwinkel echt maar €300,- ?

Ja! De meeste webwinkels maken we voor €300,- inclusief BTW. Je krijgt dan een complete webwinkel met diverse betaalopties, kortingsbonnen en een eenvoudig beheer. Hierin worden standaard een aantal modules geïnstalleerd wanneer die voor jouw wensen nodig zijn. Mocht het zo zijn dat we voor jouw wensen geen geschikte module hebben dan geven we dat direct aan op je offerte. Je webwinkel krijgt bovendien standaard een responsive template die aangepast wordt aan jouw huisstijl.

Betaal ik ook maandelijkse kosten?

Nee! Voor de website zelf betaal je geen abonnementskosten. Uiteraard ben je wel hosting nodig voor het beschikbaar maken van je website. Wanneer je na een maand na de oplevering nog aanpassingen aan het design wilt, of je hebt hulp nodig dan rekenen we een uurtarief van €48,- inclusief BTW.

Hoeveel pagina's krijg ik voor dat geld?

Bij het maken van je website plaatsen we de pagina’s die je op dat moment aanlevert. Normaal gesproken zijn dat 5 tot 10 pagina’s. Na de oplevering kun je een onbeperkt aantal extra pagina’s in het CMS aanmaken.

Hoeveel producten plaatsen jullie voor dat geld?

In principe plaatsen wij geen producten in je webwinkel. Hooguit een stuk of vijf zodat je kunt zien hoe het eruit ziet. Zodra de webwinkel is opgeleverd kun je zelf de producten erin zetten. Als je wilt dat wij je productenlijst in je winkel importeren kun je dat aangeven op de offerte aanvraag. We zullen dan een gepaste aanbieding doen.

Wat kosten extra functionaliteiten?

Als je na de oplevering nog extra functionaliteiten wilt dan maken we een gepaste aanbieding. De kosten zullen af hangen van de functionaliteiten die je wilt hebben en of daar een geschikte module voor beschikbaar is. Wanneer er geen module voor is werken we op basis van een uurtarief van €48,- inclusief BTW.

Wat kost hosting bij jullie?

De meeste websites zullen prima werken op gedeelde hosting (Shared). Ons Shared hosting pakket kost €3,- per maand. Wanneer je veel bezoekers trekt en dan met name op een webwinkel kan het nodig zijn om een privé server te huren. VPS servers zijn er vanaf €14,- per maand. Bekijk hier alle hosting pakketten.

Wanneer moet ik betalen?

Voor Shared hosting en domeinnamen sturen we jaarlijks een factuur aan het begin van de looptijd. Voor VPS hosting krijg je maandelijks een factuur rond de eerste werkdag van de maand. Wanneer wij je website hebben gemaakt krijg je een factuur zodra deze online is gezet.

Wat is de betaaltermijn?

Wij hanteren een betaaltermijn van 14 dagen na factuur datum.

Welke betaalopties hebben jullie?

We sturen de facturen via email met daarin een betaal link. Je kunt gemakkelijk online betalen met iDeal (NL) of Bancontact (BE). Het is ook mogelijk om een bankoverschrijving te doen aan de hand van de gegevens op de factuur.