Website laten maken vanaf € 299,-
Website laten maken vanaf € 299,-

Website kosten: wat betaal ik eigenlijk echt?

Website kosten: wat betaal ik eigenlijk echt?

website kostenWebdesign bureaus laten je vaak weten voor hoe weinig geld ze een website kunnen maken. Laten we eerlijk zijn, dat doen we zelf ook. Maar klopt dat eigenlijk wel? Een veel voorkomende vraag voor met name de startende, kleinere bedrijven is dan ook: “Wat zijn nu de werkelijke website kosten waar ik rekening mee moet houden?”.

We zullen proberen hier zo duidelijk als mogelijk aan te geven met welke kosten  je rekening moet gaan houden wanneer je een website wilt (laten) maken.

Terugkerende kosten

Wanneer je een website wilt hebben zijn er altijd terugkerende kosten waar je niet onderuit kunt. Dat komt doordat je website 24/7 op internet beschikbaar moet zijn. Verder moet je een domeinnaam hebben, zodat je bezoekers je gemakkelijk kunnen onthouden.

Voor het plaatsen van je website ben je een webhosting account nodig. Webhosting kun je bij diverse aanbieders afnemen en er zitten enorme verschillen in de prijs die je daarvoor betaald. Zo kun je bijvoorbeeld gratis webhosting afnemen, echter is dat veelal geen goed idee. Bij de gratis varianten krijg je vaak niet voldoende ruimte, opties of ondersteuning. Het zijn vaak lokkertjes waarbij je later genoodzaakt bent om extra opties af te nemen. De gemiddelde prijs die je betaald voor een goed hostingpakket is € 3,00 exclusief BTW per maand.

Een domeinnaam zorgt ervoor dat je (toekomstige) bezoekers je website kunnen onthouden. Een website is eigenlijk bereikbaar op het IP adres, wat een reeks is van 4 getallen met een punt ertussen (voorbeeld: 192.168.1.1). Dat is natuurlijk niet zo gemakkelijke te onthouden als bijvoorbeeld mijndomeinnaam.nl. Een domeinnaam moet je registreren voor minimaal een jaar en deze telkens verlengen. Het maakt wel verschil of je een .NL of andere extensie gebruikt, maar gemiddeld genomen kost een domeinnaam € 7,50 exclusief BTW per jaar.

Eenmalige kosten

Wanneer je zelf je website gaat maken kun je deze kosten wegdenken. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want wat is je eigen uurtarief en hoeveel tijd moet je erin steken? Het kost je dan niet direct geld, maar in de tijd dat je met je website bezig bent kun je ook geen geld verdienen.

Bij het laten maken van je website is het heel erg van belang wat je wensen zijn:

  • Wil je een unieke website speciaal voor jouw gemaakt, of is voldoende om een bestaand template aan te passen aan je huisstijl?
  • Moet het mogelijk zijn om producten te verkopen (webwinkel) of wil je alleen informatie verschaffen?
  • Heb je heel veel inhoud of begin je rustig aan?
  • Wil je een webdesign bureau met een grote naam of is een ZZP-er ook goed?

Een standaard website (bestaand template, geen webwinkel) bij LisSyl kost je eenmalig € 299. Wil je daar de webwinkel module aan toevoegen ben je minimaal € 499,- nodig. Zijn er extra wensen loopt de prijs uiteraard verder op.

Conclusie

Het is dus wel degelijk mogelijk om voor een klein bedrag te starten met je (zakelijke) website. Dit kan door te kiezen voor de kleinere webdesign bureaus (ZZP), want die kunnen de laagste prijzen hanteren. Zeker wanneer je in eerste instantie niet al te veel eisen en wensen hebt kun je de prijs zeker laag houden.

Wil je echter direct groot uitpakken met veel eisen en wensen dan zal de prijs snel oplopen. Wanneer je dit ook nog eens snel wilt hebben kom je toch uit op de grotere webdesign bureaus. Die kunnen, doordat ze meer personeel hebben, je sneller bedienen.

website-laten-maken-offerte-aanvragenWil je weten voor welke prijs we jouw website kunnen maken? Vul dan een aanvraag voor een website offerte in.